Ustawa Lex szarlatan a wolności obywatelskie-wolność

Zbiór wiedzy o medycynie naturalnej.
Wiadomość
Autor
marcin458
Site Admin
Kontakt:

Ustawa Lex szarlatan a wolności obywatelskie-wolność

#1 Post autor: marcin458 »

Uważam ustawe lex sarlatan jako zwolennik metod naturalnej medycyny i innych metod także energetycznych leczniczych za godzącą w moje wolności obywatelskie - wolność.

Ja osobiście wierze w metody energetyczne i z chęcią może chciałbym skorzystać z takiej usługi leczniczej.

Jeśli jest mi to ograniczane bo ludzie leczący w ten sposób np bioenergoterapeuci będą ścigani i karani ograniczając mi dostep i możliwość do takiego leczenia to to godzi w moją wolność.

Jestem wolnym człowiekiem i jeśli chce sie leczyć niekonwencjonalnie naturalnie to powinienem mieć taką możliwość.

Moje osobiste zdanie.

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

Re: Ustawa Lex szarlatan a wolności obywatelskie-wolność

#2 Post autor: marcin458 »

Częściowo uderzy w oszustów żerujących na ludziach co jest dobre.

Ale uderzy też w skuteczne nie medyczne terapie jak medycyna naturalna a to już jest błąd.

Jest to bat na wszystko co nie medyczne na te wszystkie metody a część jest skuteczna i dobra.

Więc kij ma dwa końce i korzyści i wady.

Osobiście wole nawet kosztem istnienia oszustów mieć dostęp do niemedycznych metod.

Zresztą tylko zgodne z aktualna wiedzą medyczną rzeczy będa dopuszczone.

Pozdrawiam
marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#3 Post autor: marcin458 »

Twierdzenia typu możesz sie leczyć jak chcesz i nikt ci tego nie broni są nieprawdziwe przy tej ustawie.

To tak jakbym chciał zrobić zakupy a rząd zamknie wszystkie spożywcze sklepy dozwalając na tylko meblowe i twierdzenie że mogę bez problemu kupić chleb.

Jeśli będa ścigac zamykać inne metody oprócz oficjalnej medycyny to tak samo jak zamkniecie sklepu będę miał ograniczony dostęp.

To jest ograniczenie wolności bo ogranicza mi możliwość skorzystania z metod np.medycyny naturalnej.

Pozdrawiam
marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#4 Post autor: marcin458 »

zyon napisał u uleczeniu niby to nieuleczalnie chorego według medycyny człowieka który żyje 11 lat a dawano mu 5 miesięcy.

Są tysiące na pewno a może i 10tki tysięcy a możę i więcej udokumentowanych opisanych przypadków uleczenia nazywanych nieuleczalnymi przez oficjalną medycyne PRZYPADKÓW uleczenia.

Ja kręcac sie w tej tematyce zdrowia słyszalem czytalem ogromną liczbe przyladków gdy udało sie pokonać te choroby.

I były to metody poza konwencjonalno medyczne.

Najgorsze co można zrobić to uwierzyć że to koniec i sie poddać. Należy szukać dalej i potrzebna jest wiara żęby nie przestać i iść dalej i jak Jezus powiedział Szukajcie a znajdziecie.

Nie będe przytaczał przykładów bo jest ich ogrom chociażby w ksiażkach Tombaka ale tego jest ogrom.

Nie chce całkiem krytykować medycyny bo też bywa skuteczna ale nie we wszystkim jak cześć nieuleczalnych chorób.

Pozdrawiam
MArcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#5 Post autor: marcin458 »

No to chociażby ja. Na początku jak wszyscy ufny zwykłej medycynie latami faszerowałem sie lekami które tylko pogarszały sprawe.

Szukając dalej znalazłem inne metody bardziej naturalne. I zyskałem ogromną poprawe pomimo że zwykła medycyny była całkowicie bezradna a wręcz szkodziła.

Dzięki lewatywom oczyszczaniu wątroby i innym metodom a przede wszystkim zmianie odżywiania na podobną do
zaleceń westona zyskałem ogromną poprawe.

Więc sorry jestem dowodem na skuteczność medycyny naturalnej i nikt mnie już nie przekona inaczej.

Co prawda od kilku lat zastąpiłem diety energią ale tamtej poprawy 20 lat temu nie zapomne.

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#6 Post autor: marcin458 »

Jezus 2 000 lat powiedział i co jest w biblii "I większe rzeczy niż ja czynić będziecie" co pokazuje że wszystkie cuda w tym leczenie mogą być dokonywane przez zwykłych ludzi.

Ciekawe jak zareaguje 2,6 miliarda chrześcijan na tą ustawe jak zaczną ganiać wszelkich cudotwórców i wsadzać do paki za leczenie niezgodne z "aktualną wiedza medyczną" bo zwykła medycyna uznaje wiele chorób za nieuleczalne podczas gdy Jezus je leczył i zapowiedział że -ludzie też będą przejawiać takie cuda-patrz cytat wyżej.

Więc to sie także kłóci z wierzeniami duchowymi .

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#7 Post autor: marcin458 »

Nie popadając całkowicie w teorie spiskowe o zarabianiu na chorobach

To medycyna też jest bardzo skuteczna na wiele rzeczy.

Nie odrzucajmy jej całkowicie.

Pozdrawiam
Marcin
marcin458
Site Admin
Kontakt:

#8 Post autor: marcin458 »

Wracając do kwestii zwalczania leczenia ziołami co pisał Mariano.

To w Warszawie pojawiają sie jak grzyby po deszczu od dawna sklepy zielarsko medyczne sprzedajace to co da sie dostac w aptece medyczne ale zarazem tez inne rzeczy medycyny naturalnej jak zioła między innymi albo głównie.

Więc nie wiem czy zwalczane są zioła tak naprawde skoro te sklepy mają sie dobrze i można tam kupić zioła i sie nimi leczyć.

Pozdrawiam
Marcin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Medycyna naturalna”